Καλέστε μας τώρα στο 210 6930 631

Microsoft, 6 βήματα για την ασφάλειά σας!

Microsoft: Έξι απλά βήματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυοMicrosoftLogo

Τελευταία η Microsoft δημοσίευσε έκθεση με τίτλο «2013 Microsoft Computer Safety Index» για τη σημασία της προστασίας και της ασφάλειας των χρηστών του internet.

Δείτε λοιπόν 6 απλές οδηγίες σύμφωνα με το άρθρο του Fox Van Allen που δημοσίευσε στο techlicious.com

1. Αναλάβετε προσωπικά την ευθύνη της δικής σας προβολής στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προστατεύοντας τη φήμη σας.

2. Προστατέψτε τις κινητές συσκευές σας με pin. Μόνο το 33% κλειδώνει τις συσκευές του (τηλέφωνα, tablets κλπ) ενώ μόλις το 21% χρησιμοποιεί εφαρμογές ασφαλείας.

3. Χρησιμοποιείστε δύσκολα passwords και μην τα αποκαλύπτετε σε τρίτους. Τα “δυνατά” και μεγάλα passwords μειώνουν τις πιθανότητες να πέσετε θύματα χάκερ.

4. Κρατήστε εκτός μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα προσωπικά σας θέματα. Διατηρήστε την ιδιωτικότητά σας και ελέγχετε συχνά τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook αλλά και το Google+ σε περίπτωση που δημοσιοποιεί τα e-mails σας.

5. Ενημερώστε τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο. Μάθετέ τους να μην μοιράζονται προσωπικές και οικογενιακές πληροφορίες και εμποδίστε με ειδικό λογισμικό την εμφάνιση ιστοσελίδων που δεν συνάδουν με την ηλικία τους στις φορητές και σταθερές συσκευές τους.

6. Προστατέψτε από τους επιτήδειους τις τραπεζικές σας συναλλαγές. Μην διεξάγετε συναλλαγές από Wi-Fi περιοχές, φροντίστε αυτές να γίνονται από προστατευμένες ιστοσελίδες (https)

Εφαρμόζοντας απλές οδηγίες αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες των σύγχρονων εργαλείων χωρίς να εκθέτουμε την οικογένεια μας και τον εαυτό μας. 

Πηγή: newsbeast.gr σε ελεύθερη απόδοση.

Mη διστάσετε να μιλήσετε με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυοTechnoKids, 210 – 69.30.631

You might be interested in …

Καλέστε μας