Σεμινάριο Social Media Φωτογράφησης

Επαγγελματική Φωτογραφία

Σεμινάριο Social Media Φωτογράφησης | Ο Arthur Brisbane (1864 – 1936), γνωστός Αμερικανός εκδότης εφημερίδας του προηγούμενου αιώνα είχε πει το 1911: «Χρησιμοποιήστε μία εικόνα. Αξίζει όσο χίλιες λέξεις». Η δύναμη της εικόνας εδώ και χρόνια είναι αναμφισβήτητΣεμινάριο Social Media ΦωτογράφησηςΣήμερα χειριζόμαστε εξειδικευμένες φωτογραφικές κάμερες, σαν αυτές των κινητών  μας τηλεφώνων, και «ανεβάζουμε» ποικίλο υλικό από την καθημερινότητά μας στο facebook, το instagram, το YouTube, το Tik Tok αλλά και επαγγελματικό υλικό σε ιστοτόπους και e-shops.
? Πόσοι όμως έχουν έστω τις βασικές γνώσεις φωτογραφίας για να παράγουν ένα σωστό και ισορροπημένο φωτογραφικό αποτέλεσμα;
? Πόσοι έχουν καλλιεργήσει την ικανότητα της «ανάγνωσης» μιας εικόνας, ώστε να την χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά στην προώθηση της δουλειάς τους;
Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Vilem Flusser (1920-1991), φιλόσοφος, θεωρητικός της επικοινωνίας και κριτικός της τέχνης και της τεχνολογίας: «Αυτός που γνωρίζει να γράφει, γνωρίζει προφανώς και να διαβάζει.  Όποιος όμως τραβάει φωτογραφίες δεν γνωρίζει αναγκαστικά να τις ερμηνεύει» (Προς μια φιλοσοφία της φωτογραφίας, 1983).
Το σεμινάριο Sosial Media Φωτογράφησης θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τα μυστικά της φωτογραφίας, να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της φωτογραφικής σας μηχανής και να τραβήξετε ποιοτικές φωτογραφίες για κάθε ανάγκη, προσωπική ή επαγγελματική.

Σε ποιον απευθύνεται:

Το σεμινάριο Social Media Φωτογράφησης απευθύνεται σε marketers, influencers, social media managers & users αλλά και ερασιτέχνες που χρειάζεται να αναπτύξουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες, ώστε να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το κοινό τους και να αναπτύξουν το δικό τους ΜΟΝΑΔΙΚΟ προσωπικό ύφος.

Πως – μέθοδος διδασκαλίας:

Με τη μέθοδο Project Based Learning (= μαθαίνω υλοποιώντας) κάνοντας χρήση της κάμερας του κινητού σας τηλεφώνου ή και DSLR καμερών που ενδεχόμενα διαθέτετε.

Διάρκεια – αξία μαθημάτων

Η διάρκεια του σεμιναρίου ορίζεται ανά κύκλο. Το  σεμινάριο είναι χρηστικό και περιλαμβάνει τρείς (3) αυτόνομους κύκλους μαθημάτων που λειτουργούν σπονδυλωτά αλλά και ανεξάρτητα δίνοντας στους συμμετέχοντες ελευθερία στην επιλογή ωρών παρακολούθησης.
Κρατήστε τη θέση σας για το Σεμινάριο Social Media Φωτογράφισης από 65€ – Fundamentals!
“Έλα μ’ έναν φίλο” και κέρδισε έκπτωση 30% ανά άτομο, λ.χ 65€ – Fundamentals.!
Ειδικές τιμές για μαζικές εγγραφές, 3+ άτομα και εταιρίες!

 

->

Σεμινάριο Social Media Φωτογράφησης
Δείτε επίσης Μαθήματα Adobe Photoshop

Θεματολογία:

 1ος κύκλος: Fundamentals  90€ (4 μαθήματα των 2 διδακτ. ωρών. Κάθε μάθημα υποστηρίζεται από κατάλληλα επιλεγμένες πρακτικές ασκήσεις κατανόησης).

 • Αποτελεσματική επικοινωνία, βασικό σχήμα επικοινωνίας, αρχές οπτικής επικοινωνίας.
 • Οπτικός γραμματισμός, διαβάζοντας την εικόνα, βασικές αρχές σημειολογίας.
 • Βασικά ρητορικά σχήματα που χρησιμοποιούνται στις επιτυχημένες καμπάνιες προώθησης.
 • Χρώμα, ψυχολογικές επιδράσεις, φαινομενολογία και χρωματικές αρμονίες.
 • Ασπρόμαυρη φωτογραφία.
 • Ύφος και Αισθητική με βάση το Marketing.

 2ος κύκλος: Application  150€ (5 μαθήματα των 2 διδακτ. ωρών. Κάθε μάθημα υποστηρίζεται από κατάλληλα επιλεγμένες πρακτικές ασκήσεις κατανόησης)

 • Οι βασικές φωτογραφικές παράμετροι, επεξήγηση του τριγώνου έκθεσης, τεχνικές εστίασης.
 • Τα χαρακτηριστικά της Κάμερας (Μέρη της μηχανής, White Balance, Ταχύτητα, Διάφραγμα, ISO)
 • Φωτογράφιση με smartphone ή DSLR κάμερα και εξοικείωση με τα συνηθέστερες φωτογραφικές καταστάσεις (πορτραίτο, φωτογραφία δρόμου, αρχιτεκτονική φωτογραφία, still life)
 • Φωτισμός, βασικές τεχνικές
 • Accessories. Ποια είναι απαραίτητα για κινητό, ποια για DSLR ανάλογα με την περίσταση; Αξιολόγηση αγοράς.

 3ος κύκλος: Processing  180€ (6 μαθήματα των 2 διδακτ. ωρών. Κάθε μάθημα υποστηρίζεται από κατάλληλα επιλεγμένες πρακτικές ασκήσεις κατανόησης)

 • Επεξεργασία φωτογραφιών με Photoshop, Canvas & mobile apps.
 • Τονικές και χρωματικές διορθώσεις.
 • Επιλογή κατάλληλων «φίλτρων».
 • Βέλτιστη ροή εργασίας για πιστό «ανέβασμα» φωτογραφιών στα social media και ιστοτόπους.
 • Διαχείριση Φωτογραφιών (Ιδιότητες, Αρχειοθέτηση, Ψηφιακά άλμπουμ).

 Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους ή αυτούς που τους ενδιαφέρουν.
Δεν απαιτείται προηγούμενη φωτογραφική γνώση.

Δείτε επίσης Ψηφιακή Κινηματογράφηση – Videography

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε με το 210-69.30.631 ή συμπληρώστε τη σχετική φόρμα επικοινωνίας.