Μαθήματα Αγγλικών για Δημόσιο & ΑΣΕΠ

Μαθήματα για το Πιστοποιητικό Αγγλικών TIE και εξ αποστάσεως

 

Μαθήματα για το Πιστοποιητικό Αγγλικών TIE. Το Βρετανικό πτυχίο Αγγλικών TIE * (Test of Interactive English) είναι ένα Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που εκφράζει τη σύγχρονη εποχή, αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας για τα επίπεδα B1, B2, C1 & C2 (δηλ. pre-Lower έως Proficiency).

Ασφαλώς, μικρά τμήματα ή “εξ αποστάσεως”!

* Αναγνωρισμένο διεθνώς από το OFQUAL (κυβερνητικός οργανισμός διαπίστευσης στην Μ. Βρετανία που ρυθμίζει τις εξετάσεις για προσόντα και δεξιότητες) όπως βέβαια και το ΑΣΕΠ στην Ελλάδα. Απονέμεται από το Gatehouse Awards, έναν από τους πιο γνωστούς Βρετανικούς φορείς απονομής πιστοποιητικών. Η σχεδίαση του TIE (Test of Interactive English) βασίζεται στις πρόσφατες εξελίξεις της γλωσσολογίας και της αξιολόγησης, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες – CEFR. 

Μαθήματα για το Πιστοποιητικό Αγγλικών TIE

Το πιστοποιητικό γνώσης αγγλικών TIE προκύπτει από μια ευχάριστη, φιλική και μικρής διάρκειας εξεταστική διαδικασία. Κάθε υποψήφιος λαμβάνει μέρος στον σχεδιασμό της εξέτασης επιλέγοντας μέρος των θεματικών αντικειμένων στα οποία θα εξεταστεί, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.
Τελικά, όλοι οι υποψήφιοι αποκτούν πιστοποιητικό επάρκειας αγγλικής που αντιστοιχεί στο επίπεδο τους ενώ τους παρέχεται δωρεάν επανεξέταση αν αυτό χρειαστεί.

Η εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθούμε αποσκοπεί στη βελτίωση της ικανότητας κατανόησης, ομιλίας και γραφής της αγγλικής γλώσσας χωρίς να είναι απαραίτητη η στείρα απομνημόνευση λέξεων και κανόνων.

Οι εξετάσεις διεξάγονται σε μηνιαία βάση (όχι μόνο δύο φορές το χρόνο!) δίνοντας έτσι σε όλους τη δυνατότητα του άνετου προγραμματισμού ανάλογα με το επίπεδο ετοιμότητας αλλά και τη διαθεσιμότητα τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι με μαθησιακές δυσκολίες εξετάζονται μέσα από προσαρμοσμένη/ευνοϊκότερη διαδικασία.

Τα μαθήματα για το Βρετανικό Πιστοποιητικό Αγγλικών TIE απευθύνονται σε:

 • Σπουδαστές – φοιτητές που αναζητούν  Πιστοποιητικό καλής γνώσης αγγλικών
 • Όσους ενδιαφέρονται για πτυχίο αγγλικών ΑΣΕΠ
 • Όσους αναζητούν επάρκεια ξένης γλώσσας για το Ελληνικό Δημόσιο
 • Δημόσιους Υπάλληλους που επιθυμούν για το φάκελό τους Πιστοποιητικό αγγλικών

Διάρκεια & Αξία μαθημάτων:

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 μήνες με 2 συνεδρίες των 2 ωρών εβδομαδιαία. Σύνολο: 50 ώρες σε ολιγομελή τμήματα αλλά και ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

Κρατήστε τη θέση σας με 340€! Ειδικές τιμές για μαζικές εγγραφές και 3τεκνους+.

Διδάσκουν έμπειροι καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας, εξειδικευμένοι στο Πιστοποιητικό TIE για χρήση στο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας TIE – Διαδικασία εξέτασης

Η διαδικασία διακρίνεται σε Προφορική & Γραπτή:

 • Προφορικά. Οι εξεταζόμενοι εισέρχονται σε ζεύγη και, 
 • Καταρχήν μιλούν εισαγωγικά για τον εαυτό τους. Διάρκεια, 2-3’ ο καθένας
 • Έπειτα, παρουσιάζουν μια περίληψη έχοντας προετοιμάσει έρευνα (investigation) ανάλογη με τα ενδιαφέροντά τους (hobbies, εργασία, σπουδές κλπ) ενώ απαντούν και σε ερωτήσεις του εξεταστή. Διάρκεια, 2’ περίληψη και ερωτήσεις 2-3’  ο καθένας
 • Ακολούθως, παρουσιάζoυν ένα βιβλίο (book) επιλογής τους που έχουν μελετήσει και απαντούν και σε ερωτήσεις του εξεταστή. Διάρκεια, 2’ παρουσίαση βιβλίου και ερωτήσεις 2-3’ ο ένας από τους δύο του ζεύγους
 • Στη συνέχεια, παρoυσιάζουν ένα άρθρο της επικαιρότητας που έχουν επιλέξει (news story) με τις πηγές του (απαιτούνται 2) και ακολουθούν ερωτήσεις του εξεταστή. Διάρκεια, 2’ παρουσίαση άρθρου και ερωτήσεις 2-3’ ο άλλος από τους δύο του ζεύγους
 • Τέλος, οι δύο εξεταζόμενοι με αφορμή φωτογραφίες που τους δίνονται και ένα ερώτημα που θέτει ο εξεταστής, συζητούν μεταξύ τους για ένα θέμα αναπτύσσοντας επιχειρήματα υπέρ ή κατά (hobbies, επαγγέλματα, ταξίδια κλπ). Διάρκεια, 4-5’

Δείτε επίσης και τα Μαθήματα ECDL ύλης για Δημόσιο & ΑΣΕΠ

 • Γραπτά (προετοιμασμένα – απροετοίμαστα). Οι εξεταζόμενοι,
 • γράφουν έκθεση (prepared) για την ενότητα που δεν έχουν εξεταστεί προφορικά (βιβλίο ή άρθρο) επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο θέματα που τους δίνονται (η επιλογή των δύο θεμάτων μπορεί να είναι ανάμεσα σε: formal letter, informal letter, essay ή article)
 • γράφουν έκθεση (unprepared) πάνω σε ένα ζήτημα μίας από τις κατηγορίες: letter/e-mail, article, short story ή essay.
  Συνολική διάρκεια, 90’

 

Κράτηση θέσης μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή καλώντας στο 210  69.30.631-2