ΕΥΔΑΠ, Διαχείριση Έργων Χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε

Διαχείριση Έργων Χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε στην ΕΥΔΑΠ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του βιωματικού εργαστηρίου με θέμα Διαχείριση Χρηματοδοτούμενων Έργων από την Ε.Ε στην ΕΥΔΑΠ.

Το εργαστήρι απευθυνόταν σε όλους όσους εμπλέκονται ή δύναται να εμπλακούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων, είτε αυτά χρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους είτε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, μετείχαν στελέχη κυρίως από τη Δ/ση Έρευνας κι Ανάπτυξης του Οργανισμού αλλά  και από τη Δ/ση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τη Δ/ση Τεχνικών Έργων ως κι από τις Νομικές Υπηρεσίες. Αποτέλεσμα, όλοι να μιλούν την ίδια γλώσσα και να επιτυγχάνεται ταχύτητα και αποτελεσματικότητα συντονισμού, καθώς οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων απέκτησαν:

  • ολοκληρωμένη γνώση για τη στρατηγική χρηματοδότησης της Ε.Ε., τον προϋπολογισμό που αναλογεί στη χώρα μας και τις εναλλακτικές που προσφέρονται,
  • τη δεξιότητα ανίχνευσης των κατάλληλων πηγών και βέλτιστων πολιτικών χρηματοδότησης για την υπηρεσία τους και το προς διαμόρφωση έργο τους,
  • την ικανότητα συνεργασίας επί της γένεσης ενός έργου (πως η ανάγκη γίνεται έργο;) και στη συνέχεια επί του από κοινού σχεδιασμού του και της σύνταξης μιας πλήρους και επαρκώς τεκμηριωμένης πρότασης χρηματοδότησης,
  • κοινή γλώσσα επικοινωνίας και κοινή αντίληψη για τις προς υλοποίηση εργασίες, ευελιξία στην παρακολούθηση για την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων του εγκεκριμένου έργου.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα τους, αρωγοί κάθε προσπάθειας για ανάπτυξη κι εξέλιξη.

Η εισηγήτριά μας κα Ειρήνη Ανδριώτη είναι πιστοποιημένη Διαχειρίστρια Έργων (PMP) από το Project Management Institute (PMI),  Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας από το National Board of Certified Counselors (NBCC) και Coach από το Association for Coaching (AC) δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού παρέχοντας υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης.  Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών.

 

Tagged with: , , ,

2 Comments on “ΕΥΔΑΠ, Διαχείριση Έργων Χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε

  1. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΟΙΚΟΔΗΜΗΤΙΚΟ,ΟΙ ΔΕ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΙΔΙΩΣ Η ΚΑ Ε. ΑΝΔΡΙΩΤΗ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ , ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ( ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ)ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ(Π.Χ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΔΗΜΟΥΣ, Κ.Λ.Π)

    • Πολύ σωστά! Σε αυτές τις περιπτώσεις η εξειδίκευση πάνω σε ειδικές συνθήκες εργασίας αλλά και κλαδικά, εν προκειμένω συγκεκριμένα προγράμματα ενδιαφέροντος ΕΥΔΑΠ, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και σίγουρα έχει να προσθέσει στην συνολική διαδικασία που εν πολλοίς είναι εμπειρική και χρηστική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*