Καλέστε μας τώρα στο 210 6930 631

Ποιος ανακάλυψε το πρώτο Video Game;

Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας το λίκνο του πρώτου Video Game!

O William Higinbotham φυσικός που εργαζόταν στο Brookhaven National Laboratory είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε video_game
το πρώτο video game, προκάτοχο των παιχνιδιών κονσόλας.

Όλα ξεκίνησαν το 1950 όταν ο πυρηνικός αντιδραστήρας που βρισκόταν στο Long Island της
Νέας Υόρκης προκάλεσε αντιδράσεις και έντονη ανησυχία για τους εν δυνάμει κινδύνους από τη λειτουργία του. Τότε, οι αρμόδιοι σκέφθηκαν ότι θα μπορούσαν να κατευνάσουν την κοινή γνώμη με την καθιέρωση της “Ημέρας Επισκεπτών”. Η ιδέα αποσκοπούσε στην απομυθοποίηση της λειτουργίας του εργαστηρίου και στην εκτόνωση του φόβου.
Προκειμένου μάλιστα η επίσκεψη των πολιτών να γίνει πιο ενδιαφέρουσα ο William Higinbotham προχώρησε στην σχεδίαση μιας ηλεκτρονικής συσκευής που αποτελούνταν από έναν παλμογράφο και έναν παλιό αναλογικό υπολογιστή.
Έτσι, δημιουργήθηκε το πρώτο video game που ονομάστηκε “τένις για δύο” και λειτουργούσε ως εξής: Δύο αντίπαλοι χρησιμοποιώντας χειριστήρια ελέγχου προσπαθούσαν να στείλουν ο ένας στον άλλον μια φωτεινή ένδειξη (μπάλα) πάνω από ένα δίχτυ ελέγχοντας παράλληλα την δύναμη και την καμπυλότητα του χτυπήματος. Το παιχνίδι πρωτολειτούργησε στην “Ημέρα Επισκεπτών” του 1958 και δεν άργησε να γίνει δημοφιλέστατο αφού οι επισκέπτες περίμεναν μία ώρα στην ουρά για λίγα μόλις λεπτά παιχνιδιού.
Ο ίδιος ο Higinbotham ποτέ δεν σκέφτηκε πόσο σημαντικό ήταν αυτό που είχε κάνει, ούτε προσπάθησε να πατεντάρει την ιδέα του. Μάλιστα, όταν το 1970 διάφορες εταιρίες ξιφουλκούσαν δικαστικά για την πατρότητα των video games, ένας δικηγόρος έφερε στην επιφάνεια την ιστορία του Higinbotham και τον κάλεσε στο δικαστήριο για να αποδείξει ποιός ήταν πραγματικά ο εφευρέτης των βιντεοπαιχνιδιών.
Από τα εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύονται από τότε στην συγκεκριμένη αγορά, ο William Higinbotham δεν κέρδισε ποτέ τίποτα ενώ πέθανε σχετικά άσημος το 1994. Πηγή: newsbeast.gr (σε ελεύθερη απόδοση)

? Ποιος κρύβετε άραγε πίσω από την επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στο χώρο της τεχνολογίας;  http://www.techno.edu.gr/drastiriotites-gia-paidia/

You might be interested in …

Καλέστε μας