Οι τάσεις της αγοράς μέσα από τα social media

Η έρευνα Wave 7 καταγράφει τις αλλαγές  παγκόσμια στο περιβάλλον των social media

H επί επτά χρόνια παγκόσμια έρευνα Wave 7 για τα social media με δείγμα που υπερβαίνει το 1 δισ. χρηστών internet σε 65 χώρες κατέγραψε, ανάμεσα στα άλλα, μερικές σημαντικές αλλαγές που σημειώθηκαν στην κοινωνική ζωή των χρηστών τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και επαγγελματικά.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, το 56% των διαδικτυακών χρηστών δέχεται ότι τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής τους ζωής, με δύο στους τρεις Έλληνες μάλιστα να είναι μόνιμα συνδεδεμένοι σε αυτά. Η δικτύωση σε Micro blogging sites, όπως είναι το Twitter αυξάνεται αλματωδώς ενώ το 46% των Ελλήνων χρηστών κάνει ολοένα και περισσότερο χρήση τέτοιων υπηρεσιών.

socialmedia

Επίσης, κατά την την τελευταία χρονιά, η επαγγελματική αξιοποίηση του social networking σημείωσε την ταχύτερη ανάπτυξη του.  Η Wave 7 αποκαλύπτει ότι η “κοινωνική δικτύωση” έχει γίνει βασικό εργαλείο του επαγγελματικού προφίλ, της διαμόρφωσης απόψεων αλλά και της καλλιέργειας κύρους.

Η Wave 7 αποτελεί πλέον ένα ανεκτίμητο και σταθερό μέσο για την ενημέρωση των marketeers σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, τα social media αλλά και τις διαθέσεις των καταναλωτών.
Πηγή: newsbeast.gr σε ελεύθερη απόδοση

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση: Social Media Marketing.

 

Tagged with: , , , , ,