Καλέστε μας τώρα στο 210 6930 631

Πιλοτικό πρόγραμμα απεξάρτησης από το Internet σε 50 σχολεία

Πρόγραμμα αντιμετώπισης του εθισμού στο Ιντερνετ από το Υπουργείο Παιδείας.

Με πρωτοβουλία του Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να εφαρμοσθεί πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο όπως επίσης και αυτού της διαδικτυακής παραπλάνησης που τελευταία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.InternetSafety

Πανευρωπαϊκή έρευνα σε δείγμα παιδιών 15-16 ετών ανέδειξε ότι το 12,7% των εφήβων εμφανίζει συμπεριφορά που παραπέμπει στο φαινόμενο της εξάρτησης ενώ το 1,2% είναι απόλυτα εξαρτημένο από το διαδίκτυο.

Σχετικά με τη διαδικτυακή αποπλάνηση, αν και η Ελλάδα παρουσιάζει μικρό σχετικά ποσοστό κινδύνου, το 5,4% του συνολικού δείγματος ανέφερε ότι η online επικοινωνία με άγνωστα άτομα τους έβλαψε με κάποιο τρόπο και το 28,4% ότι τελικά συνάντησαν εκτός internet κάποιον που γνώρισαν μέσω διαδικτύου.

Η παρέμβαση του Υπουργείου συνίσταται σε μια διαδικασία διάγνωσης των παραγόντων που είναι δυνατόν να επηρεάσουν, μέσα ή έξω από το σχολείο, το επίπεδο της ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο internet.
Με τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν θα διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης με στόχο την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας. Κάθε σχολείο που θα εφαρμόσει το παραπάνω σχέδιο θα αποκτήσει την ευρωπαϊκή πιστοποίηση eSafety με 50 ελληνικά σχολεία να συμμετάσχουν ήδη από πλευράς Ελλάδας στο πιλοτικό αυτό έργο. Πηγή: newsbeast.gr σε ελεύθερη απόδοση.

Mη διστάσετε να μιλήσετε με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυοTechnoKids, 210 – 69.30.631

You might be interested in …

Καλέστε μας