Μαθήματα Ρομποτικής στο 41ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου

Μαθήματα Ρομποτικής στο 41ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου

Σε πλήρη εξέλιξη τα μαθήματα Ρομποτικής στο 41ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου. Τα παιδιά υπό την παιδαγωγική Μαθήματα Ρομποτικής στο 41ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίουκαθοδήγηση της εκπαιδευτικού μας κας Σοφίας Κιορπέ έχουν μπει ήδη στο νόημα και μετά από λίγες μόλις εβδομάδες μαθημάτων έχουν ξεδιπλώσει τις δημιουργικές τους δυνατότητες και την φαντασία τους.

Τα παιδιά διδάσκονται με την μέθοδο Project Based Learning (=μαθαίνω δημιουργώντας) των TechnoKids τις αρχές της εκπάιδευσης STEM* κάνοντας χρήση εξελιγμένων ρομποτικών συσκευών που τα ίδια συναρμολογούν και στη συνέχεια προγραμματίζουν.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα νέες προκλήσεις περιμένουν τους μικρούς μας “δημιουργούς” καθώς το σχολείο αναμένεται να συμμετάσχει με μια επίλεκτη ομάδα μεγαλύτερων παιδιών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Μέχρι τότε μας περιμένει πολλή δουλειά!
Ας ευχηθούμε λοιπόν σε όλους τους συντελεστές καλή επιτυχία, με μπόλικη και δημιουργική διασκέδαση!

Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Σχολείο
σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων.

*STEM: “Διεπιστημονική Προσέγγιση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών… Είναι μια προσέγγιση που καταργεί τα σύνορα μεταξύ των ιδιαίτερων αντικειμένων και τα θεωρεί ως ένα “όλον”, κάτω από το σκεπτικό ότι τα σύγχρονα προβλήματα είναι αρκετά σύνθετα και πολυδιάστατα για να αντιμετωπισθούν από μια μόνο επιστήμη… Η εκπαίδευση STEM είναι ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου οι μαθητές εξερευνούν, εφευρίσκουν, ανακαλύπτουν με τη χρήση πραγματικών προβλημάτων και καταστάσεων” Πανεπιστήμιο Πατρών

Tagged with: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*