Καλέστε μας τώρα στο 210 6930 631

Ασφαλής Χρήση του Internet

TechnoSafeInternetBallΟδηγίες για την ασφαλή χρήση του ‘Ιντερνετ από τα παιδιά:

1) ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Ό,τι απαγορεύεται γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό. Εξηγούμε ότι η χρήση του διαδικτύου διέπεται από κανόνες σωστής λειτουργίας όπως συμβαίνει με κάθε εργαλείο. Στο ίντερνετ δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία ή πληροφορίες που αφορούν την οικογένειά μας. Σε όποιους δεν γνωρίζουμε προσωπικά εμείς ή γονείς μας δεν στέλνουμε φωτογραφίες!

2) Η πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι ή άλλο οικείο χώρο δίνει στους γονείς τη δυνατότητα του ελέγχου των δραστηριοτήτων των παιδιών κάτι που δεν είναι εύκολο όταν τα παιδιά επισκέπτονται φίλους ή Ίντερνετ καφέ.

3) Ο υπολογιστής θα πρέπει να βρίσκεται σε έναν κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού και όχι σε κλειστά δωμάτια.

4) Συζητήστε με το παιδί για τις αγαπημένες του ιστοσελίδες αλλά μην μείνετε εκεί. Ελέγξτε τα «αγαπημένα» αλλά και το «ιστορικό περιήγησης» του browser που χρησιμοποιεί και συστήστε του ιστοσελίδες ανάλογου με την ηλικία του ενδιαφέροντος.

5) Οι αλλαγές συναισθημάτων στην προεφηβική και εφηβική ηλικία ωθούν πολλές φορές τα παιδιά σε πρωτοβουλίες που κρύβουν κινδύνους  τους οποίους, από απειρία, υποβαθμίζουν. Το ίντερνετ είναι ένας χώρος στο οποίο τα παιδιά συχνά δεν ντρέπονται να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Είναι όμως απαραίτητο να καταλάβουν ότι τα προβλήματά μας δεν τα συζητάμε με αγνώστους αλλά με τους γονείς μας και αν χρειαστεί με ειδικούς στον τομέα τους επιστήμονες και συμβούλους.

Και το πιο σημαντικό! Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης επικοινωνήστε όλο το 24ωρο με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 11012 ή και μέσω e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr. Επίσης, μη διστάσετε να μιλήσετε με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, TechnoKids, 210 – 69.30.631

You might be interested in …

Call Now ButtonΚαλέστε μας