Καλέστε μας τώρα στο 210 6930 631

Οι 9 top Τεχνολογικοί Μύθοι

Οι Top Μύθοι τεχνολογίας διαψεύδονται!

mythorfactjpg

 

 

Τι ισχύει και τι όχι για μερικούς από τους δημοφιλέστερους τεχνολογικούς μύθους αποφάσισε να αποκαλύψει ένα από τα πιο γνωστά και έγκυρα αμερικανικά blog το Huffington Post.
Ας τα δούμε λοιπόν με σειρά σπουδαιότητας:

Μύθος 1ος: Αν η φωτογραφική δεν έχει πολλά megapixel δεν βγάζει ποιοτικές φωτογραφίες.
Αλήθεια: Η ποιότητα της φωτογραφίας είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων με τελευταίο ίσως τα megapixel. Ο φακός, οι αισθητήρες, η τέχνη του φωτογράφου να καδράρει σωστά και να χειριστεί
κατάλληλα το φως είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την φωτογραφική ποιότητα.

Μύθος 2ος: Είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείς κινητό τηλέφωνο στα βενζινάδικα
Αλήθεια: Αυτός ο μύθος έχει απορριφθεί μετά από πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια. Το ενδεχόμενο το κινητό να προκαλέσει ανάφλεξη με τις αναθυμιάσεις των καυσίμων κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.

Μύθος 3ος: Η αντοχή της μπαταρία των τηλεφώνων επηρεάζεται αν δεν αδειάζει και επαναφορτιστεί πλήρως η μπαταρία τους
Αλήθεια: Οι εξελιγμένες μπαταρίες λιθίου, μπορούν πλέον να φορτιστούν οποτεδήποτε, χωρίς να είναι αναγκαία η πλήρης φόρτιση από το μηδέν.

Μύθος 4ος: Ενας μαγνήτης μπορεί να επηρεάσει τα δεδομένα στον υπολογιστή
Αλήθεια: Θα χρειαζόταν ένας πραγματικά μεγάλος μαγνήτης σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται στα διαγνωστικά κέντρα για τομογραφίες για να επηρεάσεις ίσως μερικά είδη αρχείων του σκληρού δίσκου ενώ τα δεδομένα μέσα σε ένα usb stick μοιάζουν απρόσβλητα.

Μύθος 5ος: Δεν πρέπει να στέκεσαι κοντά στο φούρνο μικροκυμάτων
Αλήθεια: Η διαρροή ακτινοβολίας από μια συσκευή, δεν μπορεί ποτέ να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε όποιον στέκεται κοντά της. Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει να περιορίσουν το μέγεθος της διαρροής σε περίπτωση μιας βλάβης.

Μύθος 6ος: Μεταλλικά αντικείμενα πάνω στο φούρνο μικροκυμάτων προκαλούν σπινθήρα
Αλήθεια: Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό αλλά αφορά στα μεταλλικά και παράλληλα αιχμηρά αντικείμενα. Το μέγεθος του αντικειμένου δεν επηρεάζει την επικινδυνότητα.

Μύθος 7ος: Η συχνή χρήση κινητού προκαλεί καρκίνο
Αλήθεια: Πολλά χρόνια χρήσης κινητού έχουν περάσει και παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα για την δημιουργία νεοπλασιών από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία των κινητών. Οι έρευνες βάβαια συνεχίζονται.

Μύθος 9ος: Τα video games επηρεάζουν την συμπεριφορά των παιδιών.
Αλήθεια: Σύμφωνα με τις έρευνες η συχνότητα χρήσης είναι αυτή που επηρεάζει ή αλλοιώνει την συμπεριφορά των παιδιών. Μάλιστα, μία έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που παίζουν video games έως μία ώρα κάθε μέρα είναι πιο χαρούμενα και προσαρμόσιμα συγκριτικά με συνομήλικά τους που δεν παίζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μύθος 10ς: Το αίτημα άρνησης στο Facebook σας προστατεύει από το να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο
Αλήθεια: Νομικά αυτό δεν μπορεί να σταθεί εύκολα σε ένα δικαστήριο. Παρόλο που σας ανήκουν οι φωτογραφίες σας (σύμφωνα με τους όρους χρήσης του fb), το συγκεκριμλενο social media διατηρεί το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει ανάλογα τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε επιλέξει.

Πηγή: iefimerida.gr

You might be interested in …

Καλέστε μας