Εξεταστική στα TechnoEDU – TechnoKids Αμπελοκήπων

Επόμενη Εξεταστική

Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο:

Επόμενη Εξεταστική Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι 
η επόμενη εξεταστική με ελεύθερες θέσεις συμμετοχής είναι:

 Σαββ. 16 Δεκεμβρίου 2017 

Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένος, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι σε συνεννόηση με το Εξεταστικό Κέντρο να δηλώσουν το συντομότερο το ενδιαφέρον σχετικά. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του Κέντρου: Γιάννης Σώης210 69.30.631-2 TechnoEDU – Technokids Αμπελοκήπων

Posted in Εξετάσεις Tagged with: , , , ,

Καλοκαιρινά Μαθήματα Ρομποτικής

Καλοκαιρινά Μαθήματα Ρομποτικής

Τα TechnoKids και φέτος ετοίμασαν και προσφέρουν στους μικρούς τους φίλους τα συναρπαστικά καλοκαιρινά μαθήματα Ρομποτικής, προσαρμοσμένα για παιδιά Δημοτικού / Γυμνασίου.

Με την μέθοδο Project Based Learning (=μαθαίνω δημιουργώντας) τα παιδιά διδάσκονται μέσα από ειδικά σχέδια μαθημάτων Ρομποτικής τις αρχές της εκπαίδευσης STEM* κάνοντας χρήση εξελιγμένων ρομποτικών συσκευών που τα ίδια συναρμολογούν και στη συνέχεια προγραμματίζουν.Καλοκαιρινά Μαθήματα Ρομποτικής

Γιατί Ρομποτική:

Καθημερινά, βλέπουμε όλο και περισσότερες δραστηριότητες να εκμεταλλεύονται την ρομποτική τεχνολογία. Οικιακές συσκευές, μέσα μεταφοράς, γεωργικές εφαρμογές, γραμμές παραγωγής δημιουργούνται  και κινούνται ρομποτικά. Ακόμα, η εξέλιξη και πρόοδος πολλών επιστημών όπως η Ιατρική, η Βιολογία, η Αστροφυσική στηρίζονται στη Ρομποτική.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο θα επηρεάσουν τα ρομπότ στο μέλλον τις ανθρώπινες  συνήθειες και την καθημερινότητα. Το σίγουρο όμως είναι πως η τεχνολογία με γρήγορους ρυθμούς δημιουργεί νέες ανάγκες και νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας με πολλά καινούργια επαγγέλματα να ξεπηδούν κάθε τόσο.
Στόχος μας στα Technokids είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να επεκτείνουν τις ικανότητες τους, να σκεφτούν εναλλακτικά, να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους, να διευρύνουν τα όρια της αντίληψής τους, να επιλύσουν διάφορα προβλήματα και να σκεφτούν λύσεις, να νιώσουν δημιουργοί!
Το μάθημα μετατρέπεται σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι με κερδισμένα τα παιδιά και τη γνώση!

Στα καλοκαιρινά μας μαθήματα τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα, ένα κύκλο (τέσσερα μαθήματα) ή περισσότερους κύκλους ανάλογα με την διαθεσιμότητα και το πρόγραμμα τους.

Κάθε μάθημα είναι αυτοτελές και περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα Ρομποτικής.

Αξία ενός μαθήματος: 15€
Αξία ενός κύκλου (4 μαθήματα): 50€
Έκπτωση παρακολούθησης επόμενων κύκλων, -10€
“Έλα με έναν φίλο” – αξία ενός κύκλου: 40€ / άτομο!
Ειδικές τιμές για μαζικές εγγραφές

Συμπληρώστε τη σχετική φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 210-69.30.631

*STEM: “Διεπιστημονική Προσέγγιση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών… Είναι μια προσέγγιση που καταργεί τα σύνορα μεταξύ των ιδιαίτερων αντικειμένων και τα θεωρεί ως ένα “όλον”, κάτω από το σκεπτικό ότι τα σύγχρονα προβλήματα είναι αρκετά σύνθετα και πολυδιάστατα για να αντιμετωπισθούν από μια μόνο επιστήμη… Η εκπαίδευση STEM είναι ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου οι μαθητές εξερευνούν, εφευρίσκουν, ανακαλύπτουν με τη χρήση πραγματικών προβλημάτων και καταστάσεων” Πανεπιστήμιο Πατρών

Posted in TechnoKids Tagged with: , ,

Ανάλυση Στατιστικών Δεδομένων SPSS για το ΚΕΘΕΑ

Εργαστήριο SPSS με το ΚΕΘΕΑ

Εργαστήριο SPSS με το ΚΕΘΕΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του βιωματικού εργαστηρίου με θέμα «Ανάλυση Στατιστικών Δεδομένων SPSS για το ΚΕΘΕΑ» στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).Εργαστήριο SPSS με το ΚΕΘΕΑ

Το εργαστήριο απευθυνόταν σε όλους τους εμπλεκόμενους με την κοινωνική έρευνα με σκοπό την εκμάθηση και εξοικείωση αυτών με την περιγραφική και στατιστική ανάλυση με τη χρήση του στατιστικού προγράμματος SPSS.

Το στατιστικό πρόγραμμα είναι σημαντικό εργαλείο για τις κοινωνικές επιστήμες. Είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα στατιστικής ανάλυσης ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και την έρευνα. Ωστόσο, λόγω των δυνατοτήτων του, χρησιμοποιείται επίσης ευρέως από ερευνητές της αγοράς, ερευνητές της υγειονομικής περίθαλψης, ερευνητικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εργαζόμενοι και ανώτερα στελέχη από όλη την Ελλάδα κυρίως από τoν τομέα Έρευνας αλλά και αντιπροσωπευτικά από όλα τα τμήματα του Κέντρου. Ως αποτέλεσμα του εργαστηρίου ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις δυνατότητας του προγράμματος και έτσι να επιταχυνθεί η συνεργασία μεταξύ τους και ο αποτελεσματικός και αποδοτικός συντονισμός της εργασίας τους.Οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων απέκτησαν την εμπειρία:

 • Να αντιληφθούν τη χρήση του στατιστικού πακέτου με σκοπό την κατανόηση της έρευνας για την κοινωνική επιστήμη και την επιστήμη της υγείας
 • Να χρησιμοποιούν το SPSS για να δημιουργήσουν αναφορές, διαγράμματα, περιγραφικά στατιστικά στοιχεία και διεξαγωγή σύνθετων στατιστικών αναλύσεων.
 • Να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας ακόμη και ένα είναι αρχάριοι στην έρευνα ή στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 • Να οργανώνουν και να πραγματοποιούν έρευνες σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς το SPSS δίνει την δυνατότητα για επεξεργασία μεγάλου αριθμού δεδομένων και μπορεί να γενικεύσει τα αποτελέσματα.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα τους, αρωγοί σεκάθε προσπάθεια έρευνας, ανάπτυξης κι εξέλιξης.

Η εισηγήτρια μας Κυρία Δήμητρα Λατσού είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ . Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο ΤΕΙ Αθήνας και έχει δεκαετία εμπειρία σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πρόγραμμα κοινωνικών και οικονομικών ερευνών. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία – Διαχείριση και Οικονομική Αποτίμησητης Ιατρικής Σχολής Αθηνών και είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο επιστημονικό πεδίο: Οικονομική Ανάλυση Κοινωνικών Πολιτικών.

Posted in TECHNOedu Tagged with: , , , ,

Δημοσιεύτηκε η 1Κ/2018 της ΕΥΔΑΠ

1Κ/2018 της ΕΥΔΑΠ για 209 θέσεις

Το ΑΣΕΠ προχώρησε στη δημοσίευση της Προκήρυξης 1Κ/2018 της ΕΥΔΑΠ για 209 θέσεις εργασίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου – Αορίστου Χρόνου.1Κ/2018 της ΕΥΔΑΠ για 209 θέσεις
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις παρακάτω κατηγορίες εκπαίδευσης:

Κατηγορία Π.Ε: 71 θέσεις. ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές, ΠΕ Διοικητικοί, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, ΠΕ Μηχανικοί Μεταλλειολόγοι – Ορυκτών Πόρων, ΠΕ Μηχανικοί Περιβάλλοντος, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Οικονομικοί, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί, ΠΕ Στατιστικοί, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί, ΠΕ Χημικοί, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί.

Κατηγορία Τ.Ε: 41 θέσεις. ΤΕ Διοικητικοί, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Οικονομικοί, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί, ΤΕ Προγραμματιστές, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί.

Κατηγορία Δ.Ε: 97 θέσεις. ΔΕ Γραμματείς, ΔΕ Δομικών Έργων, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Καταμετρητές, ΔΕ Μηχανολόγοι, ΔΕ Οδηγοί C κατηγορίας, ΔΕ Οδηγοί C, D κατηγορίας, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων.

Απαιτείται κατά περίπτωση Πιστοποιημένη γνώση Υπολογιστών

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση στο ΑΣΕΠ μέσω internet στη σελίδα www.asep.gr.

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων ηλεκτρονικά συμμετοχής ορίζεται :
από Τετάρτη 18 Απριλίου έως και Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, 14:00.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν και να υπογράψουν την ηλεκτρονική τους αίτηση που θα πρέπει να αποσταλεί έως και Δευτ. 7 Μαΐου 2018 (ταχυδρομική σήμανση):

Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2018
Τ.Θ. 14308

Επιπλέον απαιτούνται:

 1. Φωτοαντίγραφο της αστυν. ταυτότητας (δύο όψεις) ή άλλου εγγράφου ταυτοπροσωπίας
 2. Παράβολο 3€ από τον ιστότοπο www.gsis.gr (e-Παράβολο) ή από www.asep.gr (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ) ή από Δημόσιο Ταμέιο.
 3. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία οι υποψήφιοι αποδεικνύουν τα προσόντα, και τις ιδιότητες που επικαλούνται στην αίτηση τους ανά θέση.

Δείτε όλη την Προκήρυξη εδώ.

Για την απόκτηση Πιστοποίησης ECDL ύλης, πατήστε εδώ.

Posted in Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί του Ελληνικού Δημοσίου Tagged with: , , , , ,

Προκήρυξη 3Κ/2018 για ΟΤΑ (Δήμους)

3Κ/2018 Προκήρυξη 8.166 θέσεων για Δήμους (ΟΤΑ)

To ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε η 3Κ/2018 Προκήρυξη 8.166 θέσεων για Δήμους (ΟΤΑ). Οι θέσεις αφορούν τακτικό προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου Αορίστου χρόνου για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε:

3Κ/2018 Προκήρυξη 8.166 θέσεων για Δήμους (ΟΤΑ)
1. Ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού,
2. Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών
3. Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ  (Υπ. Εσωτερικών).

Οι προθεσμίες των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής  έχουν ανά κατηγορία εκπαίδευσης ως εξής:

●  ΠΕ & ΤΕ Εκπαίδευσης, από Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως και Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, 14:00.

●  ΔΕ Εκπαίδευσης από Τρίτη 20 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, 14:00.

●  ΥΕ Εκπαίδευσης από Πέμπτη 8 Μαρτίου έως και Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, 14:00.

Απαιτείται κατά περίπτωση Πιστοποιημένη γνώση Υπολογιστών

Η ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να υπογραφεί και να αποσταλεί συστημένα μαζί με όλα τα απαραίτητα για κάθε περίπτωση δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2018
Τ.Θ. 14308 – 11510, Αθήνα 

Στο φάκελο θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να αναγράφουν και την κατηγορία Π.Ε, Τ.Ε, Δ.Ε ή Υ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν.

Οι προθεσμίες αποστολής της υπογεγραμμένηςεκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, για κάθε περίπτωση, δικαιολογητικά λήγουν ανά εκπαιδευτική κατηγορία στις παρακάτω ημερομηνίες:

● Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), έως και Παρ. 16 Μαρτίου 2018

● Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), έως και Δευτ. 12 Μαρτίου 2018

● Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έως και Τρ. 27 Μαρτίου 2018

Για την απόκτηση Πιστοποίησης ECDL ύλης, πατήστε εδώ.

Δείτε ολόκληρη την Προκήρυξη 3Κ/2018 εδώ

Posted in Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί του Ελληνικού Δημοσίου Tagged with: , , , , , , ,

72 θέσεις στην ΑΕΠΠ, 2E/2018

Προκήρυξη 2Ε/2018 για 72 θέσεις στην ΑΕΠΠ

Δημοσιεύτηκε από το ΑΣΕΠ η Προκήρυξη 2Ε/2018 για 72 θέσεις στην ΑΕΠΠ (Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών) Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου – αορίστου χρόνου.

Προκήρυξη 2Ε/2018 για 72 θέσεις στην ΑΕΠΠ

Αναλυτικά:

 • 10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
 • 4 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
 • 3 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
 • 2 ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
 • 15 ΝΟΜΙΚΟΙ
 • 2 ΧΗΜΙΚΟΙ
 • 3 ΒΙΟΛΟΓΟΙ/ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΙ
 • 10 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 • 15 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ
 • 3 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΛΟΓΩΝ
 • 5 ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Το έργο της ΑΕΠΠ αφορά (347 του ν. 4412/2016) στην επίλυση των διαφορών που ανακύπτουν κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης των συμβάσεων δημοσίων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, ύστερα από την άσκηση προδικαστικής προσφυγής.

Για την απόκτηση Πιστοποίησης ECDL ύλης, πατήστε εδώ.

Οι ενδιαφερόμεν-οι/ες θα πρέπει να αποστείλουν υπογεγραμμένη Αίτηση στο ΑΣΕΠ μέχρι και την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 ως ακολούθως:

Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 2Ε/2018
Κατηγορία: Ε.Ε.Π.
Τ.Θ. 14 308 – Αθήνα Τ.Κ. 115 10

Η αίτηση με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλεί σε κλειστό φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (διαθέσιμος στα ΕΛ.ΤΑ).

Για όλες τις θέσεις απαιτούνται Πιστοποιημένες γνώσεις υπολογιστών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την σχετική Προκήρυξη εδώ

 


Στο Εθνικό Τυπογραφείο, έχει, επίσης αποσταλεί η Προκήρυξη 2Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 42 ατόμων ΠΕ, ΔΕ & ΥΕ  στην ΑΕΠΠ (Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών). Οι θέσεις αφορούν:

 • 19  ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

 • 3 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

 • 3 ΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • 6 ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 

 • 9 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

 • 2 ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Posted in Reportage & Development, Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί του Ελληνικού Δημοσίου Tagged with: , , ,